Scopul festivalului

Așa cum codrul ne-a adăpostit în vremurile grele, protejându-ne ca o mamă iubitoare, așa și comunitățile din jurul Pădurii Bistra se vor uni pentru a o proteja, când vremurile sunt grele pentru ea. Fără pădure, viețile tuturor ar fi mai sărace.

Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și a multor oameni cu suflet bun, vor fi plantați minimum 6.000 de arbori, pentru susținerea și îmbogățirea arealului Pădurii Bistra. Scopul acestui festival este de a atrage atenția asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei, dar mai ales protejarea și conservarea patrimoniului natural al zonei. Astfel, toate fondurile obținute în urma festivalului vor fi direcționate către această cauză. Plantarea se va face în toamnă.

Prezentarea festivalului

Plecând de la iubirea față de natură și necesitatea de a o readuce la viață, CODRU este un festival dedicat naturii, muzicii și artei.
Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la celebrul Woodstock, o mișcare ce a devenit un simbol în lumea festivalurilor. Prin mesajul său – „PEACE, LOVE & MUSIC” – a contribuit la schimbarea într-o lume mai bună.
CODRU a luat naștere prin îmbinarea celor două, iar prima ediție a festivalului presupune o experiență de neuitat pentru toate sufletele ce vor participa.
Timp de trei zile, se vor îmbina soiuri alese de muzică, vei fi binevenit(ă) într-o sumedenie de zone pentru activități artistice (precum film sau teatru), activități distractive, sportive și educative, cât și zone de vindecare, toate atent denumite și împărțite.
În afară de asta, prima ediție a festivalului presupune o experiență de neuitat pentru toate sufletele care vor participa. Cele cinci zone muzicale cu soiuri alese (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale) vor fi înconjurate de activități artistice, precum film sau teatru, cât și activități distractive, sportive și educative. Zona de copiii va bucura zilele celor mici. În plus, o zonă de relaxare și vindecare va restabili ordinea în universurile interioare ale tuturor curioșilor!

Multiculturalitatea stilurilor și îmbinarea armonioasă cu estetica bănățeană și națională vor colora pădurea preț de 3 zile. Cu sunetul ciocârliei pe fundal, o să contribuim cu mic, cu mare la prosperitatea patrimoniului verde prin muzică, arte și voie bună, alături de mulți artiști surpriză, transformând astfel prima ediție într-un festival strașnic.